Zienderogen in de Media – Schenking kinderbrillen door Bollemeijer Optiek

De firma Bollemeijer Optiek heeft onlangs een flink aantal kindermonturen geschonken aan de heer Jacques Tuinder van de Stichting Zienderogen te Heemskerk.

De kindermonturen zijn bestemd voor de allerarmste- en weeskinderen uit de Oost-Europese landen zoals Roemenië, Hongarije, Albanië, Moldavië, Oekraïne enz. Deze kinderen wonen daar in kindertehuizen en zijn vaak verstoken van alles wat wij als westeuropeanen zo gewoon vinden: goed onderdak, goede voeding en goede zorg, laat staan goede oogzorg! Stichting Zienderogen gaat meerdere keren per jaar met een team opticiens en apparatuur naar locaties in deze landen om de allerarmsten aan een bril te helpen. De nood is hoog dus er is veel hulp en materiaal nodig. Vandaar dat de kinderbrillen heel welkom zijn.

Tussen Bollemeijer Optiek en Stichting Zienderogen bestaat overigens een jarenlange vruchtbare samenwerking. Het vele soms ingewikkelde inslijpwerk wat mee terugkomt uit bovengenoemde reizen wordt o.a. gedaan door het familiebedrijf Bollemeijer. Zienderogen en Bollemeijer Optiek zijn blij dit werk voor onze minder bedeelde medemens te kunnen doen. Wanneer u goede, bruikbare monturen heeft liggen, kunt u ze voor hergebruik door Zienderogen inleveren bij Bollemeijer Optiek. Omdat de firma thans 85 jaar bestaat, ontvangt u een klein presentje.

Kijk eens voor al het goede werk van de stichting op hun website!

Bron: Heemskerker Zondagskrant, 15 november 2009