Zendeling Mali voorzien van nieuwe bril!

Beste Zienderogenden,

Hartelijk dank voor de bril. Ik begin er goed aan gewend te raken en kijk veel liever met bril dan zonder bril. Ook heb ik nog geen migraines gehad afgelopen tijd, dus ik denk dat het wel degelijk een verschil maakt ook voor de hoofdpijn.

Nog even een klein verhaaltje met wat ik hier zoal doe in Mali…

De hoofdtaak is zonneenergie voorziening en water voorziening voor dorpsklinieken, scholen en ziekenhuizen. Hierbij heb ik ook jongeren betrokken die opgeleidt worden om dit werk voort te zetten als hun eigen business. Vandaag zal ik bijvoorbeeld wat plannen voorleggen voor het verbeteren enof installeren van zonneenergie installaties voor een paar oude en nieuwe dorpsklinieken. Vervolgens zullen de reeds opgeleide jongens onder een stukje begeleiding de projecten uitvoeren.

Ook zijn we met een aantal jongens een grote waterputten business gestart. Dit om ook voldoende water te kunnen putten voor tuinen en dieren. Ook dit waterpompen doen we op zonneenergie. Het is mooi om te zien dat er zo veel gezonder voedsel het jaar rond geproduceerd kan worden. We helpen op deze manier ook jonge boeren die inzien dan er veel meer voedsel in Mali zelf geproduceerd kan worden i.p.v. vrijwel alles maar te importeren.

Het leukste onderdeel van ons werk vind ik het onderwijzen van de jongeren die daarmee echt een eigen bestaan kunnen opbouwen.

Voor verdere info staat er ook veel op onze internetsite: 
www.avonturiers.nl

Hartelijke groet,
Anco van Bergeijk

[dcwsb inline=”true”]