Missie Mozambique

Op uitnodiging van een vriendin, Corrie Ockhuyzen, die een kinderhuis voor aids en/of verwaarloosde kinderen leidt, is Wim Schouten naar Mozambique gegaan. Wim is al jaren geleden besmet met het Zienderogen virus en heeft nu zelf een missie georganiseerd.

“Het doel van deze reis was in
 eerste instantie om te zien en te
 ervaren onder welke omstandigheden Corrie daar werkt en om
 voor de kinderen een aantal activiteiten te organiseren.
Omdat Corrie wist dat ik voor stichting Zienderogen meerdere keren brillen heb aangemeten in Moldova en Tanzania, was haar vraag of ik dit ook kon doen voor de kinderen, de medewerkers van het huis  en voor een paar buiten locaties waar ze ook contacten mee onderhoudt met onder andere een melkpoeder project voor moeders met baby’s en jonge kinderen”.

Samen met onze stichting en Specsavers heeft Wim besloten dit ook te gaan doen naast de andere geplande activiteiten. Dit resulteerde in uiteindelijk bijna 200 onderzoeken en 88 brillen-op-maat. De glazen worden door Stichting Zienderogen gesponsord.

Lees hier het prachte (foto) verslag!