Eerste Zienderogen missie in 2014: Thailand

Op 19 januari zal de eerste missie van Stichting Zienderogen in 2014 beginnen:

Op uitnodiging van Stichting ORA vertrekken John Moen, Erna en Leo Leenders en George de Jong naar Thailand om daar optometrische hulp te bieden en brillen te verstrekken in verschillende vluchtelingenkampen. Zij zullen 3 kampen bezoeken waar gevluchte Karen wonen. De Karen zijn een bergvolk die onder andere wonen in Myanmar, Thailand en Laos. Door de onderdrukking van de Junta in Myanmar zijn er ongeveer 200.000 vluchtelingen naar Thailand gekomen. Omdat de Thaise overheid hen geen vluchtelingenstatus heeft gegeven, hebben bekende organisaties zoals het Rode Kruis en de UNHCR geen bevoegdheden in deze kampen.

Ook zal er worden geïnventariseerd of er een refractie kliniek kan worden opgezet in één van de kampen.

[dcwsb inline=”true”]