Brillen aangekomen in Rwanda

In oktober 2015 ontving ik bericht van Jeroen dat de brillen klaar waren voor verzending naar Rwanda. Ik had de manager van het postkantoor ingelicht dat het pakket er aan zou komen en haar verzocht om Jean Bosco te bellen wanneer dat het geval was. Er is namelijk geen systeem van postbezorging en men moet betalen voor iedere week dat een pakje op het postkantoor ligt. Het duurde en duurde en ik begon al te vrezen dat er ergens iets fout gegaan was of dat de douane moeilijk deed, maar eind december ontving ik eindelijk bericht dat de brillen opgehaald waren in Muhanga en verder door vervoerd naar Nyabinoni.

Ik, wij, de bewoners van Nyabinoni zijn heel erg dankbaar voor hetgeen dat de Stichting Zienderogen heeft gedaan. Iedere betrokkene bedankt de vrijwilligers Jeroen, Lisette, Lou en Babette, maar ook de organisatie achter de schermen die wij niet ontmoet hebben. Met name de initiatiefnemer/oprichter van de stichting. Deze missie heeft werkelijk een wezenlijk verschil gemaakt in het leven van veel mensen. Honderden mensen kunnen weer beter zien! Maar voor een achtergebleven en ontoegankelijk gebied als Nyabinoni is er een extra dimensie aan de missie verbonden geweest. Voorheen zei men dat ik hen hoop had gegeven en nu is daaraan toegevoegd dat men minder sterk het gevoel heeft om door de wereld vergeten te zijn.

Lees hier het volledige missieverslag van Diana.

Diana Moerman, 1 februari 2o16