Van Rijswijk genomineerd door Stichting Zienderogen

SANTPOORT-NOORD – Bram Bol, bestuurslid en ambassadeur van Stichting Zienderogen weet het zeker, Hans en Maria van Rijswijk uit Santpoort-Noord moeten als duo IJmonder van het Jaar worden.

De opticien Bram Bol ging met vervroegd pensioen en maakte via Stichting Zienderogen kennis met zijn collega’s Hans en Maria van Rijswijk. ,,Binnen het bestuur waren we het snel eens, Hans en Maria moeten de verkiezing IJmonder van het Jaar winnen. Wij gaan er in elk geval alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Het echtpaar Van Rijswijk doet ongelooflijk goed werk. Zij geven mensen in landen waar je helemaal geen bril kunt kopen of misschien betalen mensen weer goed zicht. En ik weet uit ervaring als je één keer op oogmissie bent geweest kun je niet meer stoppen. Dat hebben Hans en Maria ook. Het is geweldig om te zien hoe zij zich na hun werkzame leven in de opticienbranche belangeloos inzetten voor dit goede doel.

De manier waarop zij samen de oogmissies doen is op zich al een nominatie waard. Als je bedenkt bij hoeveel mensen zij, in de armste landen van de wereld, al een oogmeting hebben gedaan en vervolgens intens gelukkig hebben gemaakt met een goede bril; dat maakt ze voor mij winnaar. Neem bijvoorbeeld een meisje dat heel goed kon borduren. We zagen dat ze heel dichtbij moest kijken naar het borduurwerkje. Ze bleek +6 glazen nodig te hebben. Het gezicht dat zij trok toen ze de bril opzette, daar doen Hans en Maria het voor. Zij verdienen het om IJmonder van het Jaar te worden”, aldus Bol.

Bron: www.noordhollandsdagblad.nl, 27 november 2014