Zienderogen in de Media – subsidie voor visueel gehandicapten

HEEMSKERK – De gemeente Heemskerk verleent subsidie aan de Heemskerkse stichting Zienderogen voor het helpen van visueel gehandicapten aan een ‘bril-op-maat’ en het sponsoren van oogoperaties in Roemenië en Tadzjikistan.

De subsidie bedraagt € 750,- voor twee projecten. In maart gaat de stichting samen met twee opticiens naar Roemenië, waar in het instituut voor blinden en slechtzienden in Konstanta en de gevangenis gewerkt gaat worden. In mei gaat de stichting samen met de Heemskerkse opticiens Lydia en Jerre Ursum naar Tadzjikistan, waar ze ook in 2004 hebben gewerkt. Honderden families met een of meer visueel gehandicapte gezinsleden krijgen hulp aangeboden. De gezinnen worden geholpen met medicamenten, voedselpakketten, en kleding. Structureel wordt hulp geboden met werkgelegenheidsprojecten in samenwerking met de stichting Sonneheerdt.

Veertig jaar
De stichting Zienderogen bestaat dit jaar 40 jaar. In de loop van deze veertig jaar heeft de stichting met grote inzet gewerkt aan verbetering van het lot van visueel gehandicapten in verschillende delen van de wereld. In vogelvlucht gaat het om de volgende landen: Albanië, Bulgarije, Kongo, Marokko, Moldavië, Roemenië, Rusland, Sri Lanka en Tadzjikistan.

Bron: heemskerk.nl, 21 februari 2006

[dcwsb inline=”true”]