Zienderogen in de Media: Sluziger nauw betrokken bij Stichting Zienderogen

Robert Bos uit Zwartsluis is lid van de Rotaryclub Zwartewatersteden, maar ook sterk betrokken bij de Stichting Zienderogen, een stichting die ook door Rotary Zwartewatersteden wordt gesteund. Voor deze stichting was Robert kortgeleden in Afrika, om precies te zijn in Conakry in Guinee. 

Daar in het Saint Familia hebben de Sluziger en een aantal andere specialisten op het gebied van ogen, zo’n 300 kinderen gezien die eventueel in aanmerking zouden komen voor een bril. Schrijnende gevallen komen ze daar tegen, ook gevallen waar ze helaas niets aan kunnen doen. Maar voor veel kinderen is een bril op sterkte een geweldige uitkomst en het vergroot hun mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

In Saint Familia wordt met middelen van de Stichting Zienderogen c.q. Rotary Zwartewatersteden ook een eenvoudige optiek opgebouwd, zodat de mensen daar zelf eenvoudige oogmetingen kunnen verrichten en brillen kunnen aanmeten.

Op vrijdag 20 juni aanstaande vertrekt Robert opnieuw naar Guinee om daar een complete slijpautomaat met bijbehorende hulpstukken af te leveren zodat de optiek geheel zelfstandig patiënten kan helpen. Rotary Zwartewaterland is blij dat zij niet alleen financieel, maar ook direct in de persoon van Robert Bos, dienstbaar heeft kunnen zijn en is aan de samenleving in Conakry in Guinee.

Bron: www.zwartewaterkrant.nl, 10 juni 2014