Zienderogen in de Media – Rotary helpt zienderogen

D1580 – RC Heemskerk-Uitgeest heeft een bedrag van 10.000 euro beschikbaar gesteld aan stichting Zienderogen in Heemskerk. Deze organisatie zet zich sinds 1966 in voor de blinden en slechtzienden in de derde wereld. De bijdrage van de Rotaryclub komt uit de opbrengst van het grand gala dat in april plaats had. Dat evenement bracht 40.000 euro op. Behalve de uitkering aan stichting Zienderogen reserveert de Rotaryclub 20.000 euro voor een project zelfstandig wonen voor bewoners die daar moeite mee hebben. Het geld komt beschikbaar zodra de initiatiefnemers de plannen rond hebben. De organisatie besteedt het resterende bedrag aan kleinere goede doelen en de voorbereiding van een nieuw gala in 2006.

Bron: Noord Hollands Dagblad, 2 december 2004