Zienderogen in de Media – Recreatie Commissie Jisp doneert aan St. Zienderogen

Tinie Groen overhandigt enveloppe met inhoud

Tijdens Kunst in Jisp heeft de Recreatie Commissie Jisp een Rad van Fortuin gedraaid waarvan de opbrengst voor Stichting Zienderogen is. Deze stichting zet zich wereldwijd in voor de allerarmste blinden en slechtzienden in de wereld.

Jisper George de Jong, die voorzitter van St. Zienderogen is, kan als het aan hem ligt urenlang vertellen over zijn reizen voor deze stichting. Het opleiden van mensen, het bouwen van kleine oogklinieken, oogmetingen en vooral de mensen gelukkig maken met nieuw zicht. Hoe gelukkig deze mensen worden is te zien op foto´s waarvan George er wel duizenden heeft en waarvan het doel, mensen weer een klein beetje licht in hun leven te geven, goed naar voren komt.

Dit doel sprak de Recreatie Commissie erg aan. Om deze stichting te steunen hebben we tijdens Kunst in Jisp een actie ondernomen waarvan de prijzen door de kunstenaars, het bedrijfsleven en particulieren gesponsord werden.

19 juni kon een delegatie van de Recreatie Commissie een mooi bedrag overhandigen van € 700,–.
Voor meer informatie en foto´s van Kunst in Jisp kijk op: RCJisp. Meer weten over Stichting Zienderogen op: Stichtingzienderogen

Bron: Ons Dorp Jisp.nl, 21 juli 2011

George en zijn vrouw Joke de Jong raken niet uitgepraat over de reizen van George en Stichting Zienderogen.