Zienderogen in de Media: Optiplus geeft pasbrillen aan Zienderogen

Zienderogen heeft recentelijk pasbrillen van Optiplus ontvangen. Deze worden met open armen ontvangen; in 1 jaar wordt een pasbril circa 12.000 keer gebruikt bij Zienderogen.

Dit aantal is veel hoger dan in een normale optiekzetting. Door dit hoge aantal slijten de pasbrillen ietwat snel, hierdoor is Zienderogen aan nieuwe pasbrillen toe. Optiplus heeft twee nieuwe pasbrillen en een kinderpasbril gegeven aan Zienderogen. Hiervoor zijn zij Optiplus erg dankbaar.

Eerste Zienderogen missie in 2014: Thailand
Op 19 januari zal de eerste missie van Stichting Zienderogen in 2014 beginnen. Op uitnodiging van Stichting ORA vertrekken John Moen, Erna en Leo Leenders en George de Jong naar Thailand om daar optometrische hulp te bieden en brillen te verstrekken in verschillende vluchtelingenkampen.

Zienderogen in Thailand
Zij zullen 3 kampen bezoeken waar gevluchte Karen wonen. De Karen zijn een bergvolk die onder andere wonen in Myanmar, Thailand en Laos. Door de onderdrukking van de Junta in Myanmar zijn er ongeveer 200.000 vluchtelingen naar Thailand gekomen.

Omdat de Thaise overheid hen geen vluchtelingenstatus heeft gegeven, hebben bekende organisaties zoals het Rode Kruis en de UNHCR geen bevoegdheden in deze kampen. Ook zal er worden geïnventariseerd of er een refractie kliniek kan worden opgezet in één van de kampen.

Zienderogen zal dit jaar nog vele andere missies uitvoeren om mensen in nood te helpen. Hiervoor zullen de pasbrillen intensief worden gebruikt.

Bron: www.eyeline-magazine.nl, 20 januari 2014