Zienderogen in de Media – Lions-club schenkt bijdrage

Piet Voss en Guul Smeets overhandigden maandagmiddag bij de Rabobank namens de: Lions-club twee cheques van elk vijftienhonderd euro. Leo Leenders ontving de cheque voor Stichting Zienderogen en Ingrid van den Akker nam de cheque in ontvangst voor Scholenproject in Ghana.

Mosselavond
Elk jaar houdt de Lions-club een actie om geld in te zamelen. Om te bepalen welk doel hiervoor in aanmerking komt, wordt er onderling gestemd. Dit jaar werd in oktober, onder voorzitterschap van Piet Voss, een mosselavond in café d’n Beckart gehouden. Leden verkochten kaarten à vijfentwintig euro per couvert voor een hele avond mosselen en spareribs eten, exclusief drankjes. Dit jaar zijn Stichting Zienderogen en Scholenproject Ghana gekozen.

Schoolborden als er nog geld over is
Tijdens de overhandiging van de cheque van vijtienhonderd euro vertelt Ingrid van den Akker enthousiast hoe het geld, dat ze een aantal jaren geleden van de Lions-Club heeft ontvangen, is benut. In Noord Ghana zijn daar voor de kleuters drie klaslokalen gebouwd. Eerder kregen deze kleuters les onder een boom. Dat is ook daar niet altijd mogelijk vanwege het weer. Met het geld dat ze nu heeft ontvangen wil Ingrid deze lokalen gaan afwerken. Dat wil zeggen: er moeten nog ramen aangebracht worden. De muren moeten nog gestukadoord worden en als er dan nog geld beschikbaar is zal dit worden besteed aan schoolborden.

Afgeschreven monturen met nieuwe glazen
Leo Leenders informeert hoe zijn stichting Zienderogen het geld goed besteedt. Hij gaat naar projecten in Afrika, Roemenië en Ghana. De stichting neemt professioneel onderzoeksmateriaal mee om de mensen zo snel mogelijk te kunnen helpen. Vaak staan er vele honderden mensen te wachten, soms onder zeer schrijnende situaties. Bij het team is ook altijd een oogarts aanwezig. In het verleden verzamelde Leo monturen van de mensen hier in Nederland. Tegenwoordig krijgt hij monturen die zijn afgeschreven, van de leveranciers. Hier in Sint-Oedenrode worden er nieuwe glazen ingezet. De hele zending wordt vanuit hier verstuurd naar het project en uitgereikt aan de mensen.

Bron: tv meierij, 5 december 2011