Zienderogen in de Media – Heemskerk.nl

HEEMSKERK – De gemeente Heemskerk heeft een subsidie van € 500,- toegekend aan de Heemskerkse stichting Zienderogen voor een project van de Blinden- en slechtziendenbond in Baia Mare in Roemenië. Deze bond heeft de stichting Zienderogen verzocht in maart 2007 de regio van Baia Mare honderden arme mensen te helpen aan een ‘bril-op-maat’.

Jacques Tuinder van de stichting Zienderogen reist in maart samen met twee opticiens/optometristen – Sjors de Jong en John Moen – af naar Roemenië. Er zijn al veel leesbrillen en monturen verzameld om mensen van een ‘bril-op-maat’ te voorzien. De leesbrillen en monturen zijn bedoeld voor mensen die in gevangenissen zitten, op vuilnisbelten leven en kinderen die in tehuizen wonen.

Veertig jaar
Stichting Zienderogen is een Heemskerkse vrijwilligersorganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor blinden en slechtzienden. De stichting zet zich in voor de bestrijding van onnodige blindheid, blindenonderwijs, revalidatie, mobiliteitstraining en braille-units.

Bron: Heemskerk.nl, 7 februari 2007