Zienderogen in de Media – Engage Rotary Change Lives

Rotary club Zwartewatersteden komt elke donderdagavond bij elkaar in De Herderin in Hasselt. De Rotary club ondersteunt verschillende projecten met middelen en/of kennis. Het jaarthema van Rotary international is Engage Rotary Change Lives, vrij vertaald: “betrokken zijn/voelen bij Rotary, maakt dat het leven verandert”

Rotary lid Robert Bos, optometrist en opticien, heeft dit in samenwerking met de Stichting Zienderogen en Rotary Zwartewaterland in de praktijk gebracht. Op de donderdag 29 augustus jl. gaf hij een presentatie over zijn reis naar Mauritania in Afrika in maart van dit jaar. In Mauritania kampen veel mensen met gezichtsproblemen, terwijl de middelen en mogelijkheden voor behandeling zeer beperkt zijn. Ook komt veel staar voor, zelfs bij jonge mensen, en zijn er grote problemen door de hoge UV straling, onstaan er veel problemen met het bindvlies en daardoor kan blindheid het gevolg zijn.

Samen met het team van Stichting Zienderogen heeft Robert er voor gezorgd dat in anderhalve week ruim 1264 mensen een oogmeting kregen. Ruim de helft daarvan kon geholpen worden door het aanmeten van een bril die direct kon worden overhandigd. Voor al deze mensen is op een betrekkelijk eenvoudige manier het leven verandert en een stuk aangenamer geworden.

Bron: www.genemuidenactueel.nl, 31 augustus 2013