Zienderogen in de Media- De MooiRooi krant

Lionsclub schenkt goede doelen cheque ter waarde van €1500,-

Ongeveer anderhalve maand geleden vond in de Beckart in Nijnsel de traditionele mossel- en spareribsavonds van de Lionsclub Sint- Oedenrode plaats. Maar liefst 285 gasten werden door een dertigtal leden van de organisatie op hun wenken bediend. Koken, bedienen, afruimen en opruimen. Alles werd door de Lions zelf gedaan. Een hele klus, maar het werd met liefde en toewijding tot een goed einde gebracht.

De avond stond namelijk, zoals altijd, in het teken van één of meerdere goede doelen. Ditmaal waren Stichting Zienderogen en Scholenproject Ghana de gelukkigen. Beiden kregen afgelopen maandagmiddag in het nieuwe kantoor van de Rabobank een cheque t.w.v. €1500,- uitgereikt door Lionsclubleden Guul Smeets en Piet Voss.

De laatstgenoemde is één van de kartrekkers van de mosselavonden. Voss: “Ieder jaar buigt een commissie zich over de goede doelen die zich aangemeld hebben. Een belangrijk punt is dat het geld op het juiste adres aankomt. Dat is voor ons een vereiste.”

Daar hoeft de Lionsclub bij deze twee goede doelen niet bang voor te zijn. Ingrid van den Akker van Scholenproject Ghana: “Twee jaar geleden hebben we geld gekregen voor het bouwen van twee klaslokalen. Deze keer gaan we het gebruiken voor de inrichting ervan. We willen er graag stukadoren en gordijnen neerhangen Fantastisch dat de Lionsclub dit wil doen.” Ook Leo Leenders, exopticien uit Sint-Oedenrode, was in zijn nopjes. Zijn organisatie zet zich in voor slechtzienden in arme delen van de wereld. Eén á twee keer per jaar gaan ze zelf met een groep op pad om mensen te helpen. “Het geld kunnen we goed gebruiken voor de aanschaf van brillenglazen en om het vervoer en onderdak te betalen”, sprak Leenders dankbaar.

Bron: De MooiRooi krant, 5 december 2011