Zienderogen in de Media – Brillen voor weeskinderen in Thailand

Het Sliedrechtse opticiens echtpaar Paul en Wieteke van den Berg van de gelijknamige optiekzaak Van den Berg optiek & optometrie gaan begin januari voor twee weken naar Thailand om de kinderen daar aan een goede bril te helpen. Paul van den Berg vertelt dat hij een bevriend zendingsechtpaar kent, die permanent in Thailand verblijft. Zij willen ons helpen om daar tehuizen te vinden en ons als tolk bij te staan. Ook hebben we hulp gekregen van de stichting “Zienderogen” ( www.stichtingzienderogen.nl ), waarvan we nieuwe monturen en de benodigde oogmeetapparatuur meekrijgen.

Tevens hebben wij contact met een brillenglazenleverancier Hoya die de grootste glazenslijperij ter wereld in Thailand heeft staan. De directeur van Hoya Benelux wil ervoor zorgen dat de apparatuur en de monturen opgestuurd worden naar Thailand; tevens leveren hun de glazen voor een gereduceerd bedrag en regelen hun dat de glazen door een plaatselijke opticien ingeslepen worden in de uitgekozen brillen. De stichting adviseerde om met 3 oogmeetkundigen daar naartoe te gaan en we hebben de Sliedrechtse Optometrist Alida Kadijk bereid gevonden om met ons mee te gaan. Zou u ons project financieel willen steunen, dan verzoeken wij u een bedrag op de rekening van het zendingsechtpaar Corine en Sorin Joensen – Bons over te maken (rekening nummer: 359358489), zij hebben het veel harder nodig.

Vanaf dit moment – tot het vertrek op 7 januari – houdt van den Berg bij aanschaf van een bril of contactlenzen 10% van de aanschafprijs apart voor het project.

Bron: het Kompas Sliedrecht, 8 november 2012

[dcwsb inline=”true”]