Stichting Zienderogen krijgt subsidie voor oogmeetproject

De gemeente Heemskerk heeft een subsidie van € 500,- toegekend aan de stichting Zienderogen voor een oogmeetproject in Suceava in Roemenië.

Suceava is een middelgrote stad in de armste provincie van Roemenië. De oogmetingen vinden plaats van 29 maart tot en met 6 april 2009, voornamelijk in kinder- en verzorgingstehuizen. Erna en Leo Leenders voeren het project uit. Zij zijn al eerder in Roemenië werkzaam geweest en hebben een optisch centrum in Albanië opgezet. In januari 2009 heeft Zienderogen ook al een missie in Roemenië gehad in Tirgu Mures op uitnodiging van een zeer dankbare Stichting LIVADA. Het bezoek in 2008 in Kaliningrad dat Zienderogen heeft verricht, was zeer succesvol en er wordt gekeken naar de mogelijkheid om ter plekke vele honderden staarpatiënten te opereren.

Stichting Zienderogen is een Heemskerkse vrijwilligersorganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor blinden en slechtzienden, onnodige blindheid bestrijdt en blindenonderwijs, revalidatie, mobiliteitstraining en braille-units bevordert.

Bron: www.heemskerk.nl

[dcwsb inline=”true”]