In de Media – Succesvol oogonderzoek 1878 inwoners Oloonkolin

Dankzij een gezamenlijke inspanning van Stichting Zienderogen, onze Keniaanse zusterorganisatie Oloonkolin Foundation Kenya, het Lokaal Comité Oloonkolin, het Keniaanse Ministerie van Gezondheid en World Vision, zijn er in acht dagen tijd in totaal 1878 mensen in Oloonkolin onderzocht op oogafwijkingen en -ziekten. Veel mensen hebben leesbrillen gekregen en veel anderen zullen nog brillen op sterkte ontvangen. Alle andere vastgestelde oogproblemen zullen worden gerapporteerd aan de Stichting SLAH en een lokale oogarts, die gezamenlijk zullen proberen hiervoor oplossingen te vinden.

Het doel was om gedurende deze acht dagen in totaal 800 mensen te onderzoeken, dus dit is een geweldig resultaat en we zijn trots op allen die hieraan hun bijdrage hebben geleverd. Heel veel kinderen kunnen nu veel beter de lessen op school volgen en hun ouders kunnen nu volledig deelnemen aan het sociale en economische leven. Dit betekent een enorme verbetering van hun levens.

Deze missie was succesvol dankzij de gezamenlijke inspanning van het onderzoeksteam van Stichting Zienderogen, Oloonkolin Foundation Kenya, het Lokaal Comité Oloonkolin, World Vision en het Keniaanse Ministerie van Gezondheid. Wij danken iedereen die deel was van deze operatie van ganser harte voor hun onschatbare bijdrage.

Ook danken wij Panta Holdings, donateur van Stichting Oloonkolin Kenya en Stichting Zienderogen, en World Vision.

Onze bijzondere dank gaat uit naar Carmen voor haar deelname aan Stichting Oloonkolin Kenya en naar het onderzoeksteam van Stichting Zienderogen.

Bron: www.stichtingoloonkolin.nl, 23 februari 2015